'Weghorst maakt transfer naar Wolfsburg'

AZ lijkt Wout Weghorst kwijt te raken. De aanvaller wordt gelinkt aan VfL Wolfsburg en hij zou zelfs al afscheid hebben genomen van zijn teamgenoten.

Dat laatste wordt door Max Huiberts overigens ontkend. Wel erkent de directeur voetbalzaken van AZ dat er iets rond Weghorst speelt. "Er vinden op dit moment onderhandelingen plaats. Wij kunnen niet zeggen om welke club dat gaat", zei hij tegen NH. Volgens het Noordhollands Dagblad en De Telegraaf is de spits op weg naar VfL Wolfsburg.

Weghorst heeft een week extra vakantie gekregen van AZ, omdat hij na afloop van het Eredivisie-seizoen nog in actie kwam bij het Nederlands elftal. Zaterdag hoeft hij zich pas weer te melden op het trainingsveld. Maandagochtend liet Weghorst echter zijn gezicht al zien, maar dat was volgens Huiberts dus niet om zijn teamgenoten gedag te zeggen. "Hij woont in de buurt en vond het leuk om er even bij te zijn."

Wout Weghorst heeft bij de Alkmaarse club nog een contract tot medio 2020. In twee seizoenen scoorde de 25-jarige aanvaller 45 keer namens AZ en leverde hij dertien assists af. Eerder droeg de Tukker de clubkleuren van Heracles Almelo en FC Emmen.