Groningen verkoopt Bacuna aan Huddersfield

FC Groningen en Huddersfield Town hebben de transfer van Juninho Bacuna afgerond. De middenvelder krijgt in Engeland een meerjarig contract.

Beide clubs hebben dat woensdag bevestigd. Bacuna scoorde vier keer in 94 officiële wedstrijden voor FC Groningen, waar hij nog een contract voor een jaar had. Eerder doorliep zijn broer Leandro ook al de jeugdopleiding van de Groningers en maakte hij een transfer naar Engeland. Momenteel speelt Leandro bij Reading.

"Persoonlijk had ik hem nog graag met twee jaar verlengd. Het is in elk geval een mooie club en zijn wens om zo'n stap te maken", reageert algemeen directeur Hans Nijland tegen RTV Noord op het vertrek van Bacuna. "Het is een kind van de club, daar mogen we best een beetje trots op zijn. Het is ook een compliment voor de opleiding van FC Groningen."

Naar verluidt verdient de Trots van het Noorden circa twee miljoen euro aan Bacuna. De 20-jarige speler wordt de derde Nederlander bij Huddersfield Town, dat onlangs Terence Kongolo definitief overnam van AS Monaco. Rajiv van La Parra speelt sinds 2016 al voor de nummer zestien van het afgelopen Premier League-seizoen.