Arzani (19) na WK-debuut voor Australie: "Jezus, wat gaaf"

Daniel Arzani heeft zijn debuut gemaakt voor het Australisch voetbalelftal en daarmee is zijn keuze min of meer definitief: de 19-jarige in Iran geboren speler is nu verbonden aan het land waar Bert van Marwijk hem als bondscoach in liet vallen in het duel met Frankrijk.

De jongste speler van het WK mocht zich gedurende de wedstrijd gereed maken om in te vallen en zijn gedachten op dat moment waren duidelijk: "Jezus Christus, dit is gaaf!", vertelde hij. "Ik was heel opgewonden, maar ook nerveus toen ik me aan het opwarmen was."

Het werd al snel een beetje normaal voor Arzani, zo gaf hij toe: "Het buitengewone wordt gewoon. Je loopt het veld op en daar staat Antoine Griezmann, daar staat Paul Pogba...de glans raakt er een beetje af omdat je er een beetje aan gewend bent."

Arzani had het overigens nog wel gewoon erg naar zijn zin, vooral omdat hij naast Tim Cahill mocht spelen. "Geweldig. Soms vergeet je dat hij een Premier League-legende is. Veel van onze spelers zijn grootheden bij hun clubs."