Ruiz: "Ik denk niet aan de situatie bij Sporting"

Bryan Ruiz houdt zich niet bezig met de situatie bij Sporting Portugal, waar verschillende spelers hun contract hebben opgezegd.

Een aantal van de grootste spelers van de club hebben aangegeven te willen vertrekken vanwege een ruzie met voorzitter Bruno de Carvalho en na een gewelddadige aanval door hun eigen fans op het trainingsveld. Ruiz is momenteel met Costa Rica actief op het WK en ging zondag met 1-0 overuit tegen Servië.

"Ik denk niet aan de situatie bij Sporting. Mijn contract loopt af, dus daar heb ik geen problemen mee", vertelt Ruiz. "Ik zal mijn beslissing nemen over de volgende club na dit WK en dat is het enige. Ik voel me goed, ik heb mezelf zo goed mogelijk voorbereid."

"We hoopten op een beter resultaat. We hoopten, op zijn minst, dat we niet zouden verliezen. We hadden een aantal mogelijkheden voordat zij de 1-0 maakten. We hebben ze niet benut en zij maakten een fantastisch doelpunt. We probeerden samen aan te vallen om de 1-1 te maken, maar we konden het niet."

Costa Rica was tijdens het WK van 2014 een van de verrassingen en bereikte de kwartfinale. "Ik voelde me goed bij het ingaan van dit toernooi. We spelen als een team en we spelen niet als individuen. Ik denk dat dat onze kracht is en dat is het al een tijdje en we zullen dat blijven doen. Ik probeer gewoon mijn best te doen en ik denk dat ik me in de komende paar wedstrijden nog beter zal voelen", besluit de voormalig speler van FC Twente en PSV.