Bondscoach Zuid-Korea: "Europeanen zien geen verschil als ze naar Aziaten kijken"

Zuid-Korea is de underdog tegen Zweden, maar bondscoach Shin Tae-yong ziet kansen dankzij een opvallende list. "Ze zien het verschil niet."

De oefenmeester wil de tegenstander verrassen met zijn tactieken en heeft daarvoor gebruik gemaakt van een geheim wapen, onthulde hij tijdens een persconferentie. De laatste weken heeft hij zijn spelers steeds met verschillende shirtnummers laten spelen om zo de Zweden in het ongewisse te laten over de directe tegenstander.

"Volgens mij zien Europeanen geen verschil als ze naar Aziaten kijken. Ki Sung-yueng en Son Heung-min zijn waarschijnlijk bekend, maar voor de andere spelers levert het misschien een voordeel op", redeneert de bondscoach. "We wilden het Zweedse team verwarren, dus daarom hebben we het gedaan."

In aanloop naar de wedstrijd van maandag gaat het sowieso vaak over bijzondere tactieken. Beide kampen worden al beschuldigd van spionage. Zweden zou een verkenner naar een besloten training hebben gestuurd en beklaagde zich vervolgens zelf ook omdat hun basiskamp te gemakkelijk te betreden was.

Shin geniet van het steekspel en liet in de persconferentie weten dat het er volgens hem bij hoort. "Alle coaches voelen zich zo, vrezen dat het andere team hen bespioneert. We moeten de tegenstander analyseren en doen wat we kunnen om het duel te winnen. Ik vind het volkomen normaal om tot het uiterste te gaan om de opponent te doorgronden."

Tot slot liet de flamboyante oefenmeester zich nog uit over de afwezigheid van Zlatan Ibrahimovic. Dat maakt de tegenstander volgens hem niet zwakker. "Met hem hadden ze waarschijnlijk veel doelpunten gescoord, maar ze kwamen ook zonder hem door de kwalificatie. Zonder Ibrahimovic zijn ze meer een team."

Zuid-Korea en Zweden beginnen hun WK-campagne met een onderling duel, wat waarschijnlijk direct cruciaal is voor de kansen om verder te komen in het toernooi. Mexico en Duitsland zijn de overige kandidaten in Groep F en zeker de wereldkampioen lijkt een onneembare horde.