Roglic wint naast eindzege ook tijdrit in Ronde van Slovenië

Primoz Roglic heeft de afsluitende tijdrit in de Ronde van Slovenië gewonnen. De Sloveen van LottoNL-Jumbo was van Trebnje naar Novo Mesto een een afstand van 21,5 kilometer ruim de snelste. Roglic begon de tijdrit als leider en is dan ook winnaar van zijn thuisronde.

Jan Tratnik moest al vroeg aan de start van de tijdrit verschijnen en zette de snelste tijd neer. Alex Dowsett klokte onderweg de snelste tussentijd, maar aan de finish kwam de Engelsman van Katusha-Alpecin niet aan de tijd Tratnik. Josef Cerny uit Tsjechië kwam nog het dichts in de buurt van Sloveens kampioen tijdrijden, maar gaf toch nog acht seconden toe op Tratnik.

Roglic was de laatste renner die van start ging in de Ronde van Slovenië. Bij het tussenpunt was de 28-jarige Sloveen net iets langzamer dan Dowsett, maar had wel een betere tussentijd dan Tratnik. In het tweede deel van de tijdrit bouwde hij zijn voorsprong steeds meer uit en won met 27 seconden voorsprong op Tratnik.

Voor LottoNL-Jumbo was het alweer de derde ritzege van deze ronde. Eerder won Roglic al de vierde etappe en Dylan Groenewegen sprintte naar de zege in de tweede etappe.