Man gearresteerd voor schietpartij in Rotterdam

Een man is vrijdagmiddag overleden als gevolg van een schietincident op het Sandelingplein. De politie vond de man gewond in een woning. Reanimatie mocht helaas niet meer baten. De politie doet onderzoek en komt graag in contact met getuigen.

Even voor 17:00 uur ‘s middags kreeg de politiemeldkamer meldingen over schoten in een woning aan het Sandelingplein. In de woning lag een gewonde man, van wie de identiteit tot nog toe onbekend is. De politie trof verder niemand in de woning

Verdachten
Een getuigen meldde dat twee mannen uit of voorbij de portiek renden vlak na het schietincident. Of zij daadwerkelijk met het schietincident te maken hebben, is nog onbekend. Om dit te onderzoeken zijn verschillende eenheden wel in de omgeving op zoek geweest naar deze mannen. Zij hebben de mannen niet meer gevonden.

Getuigen gezocht
De Forensische Opsporing deed sporenonderzoek in de woning. Ook werd met wat eerste getuigen gesproken. De komende tijd zal uitgebreider buurtonderzoek plaatsvinden. De politie vraagt getuigen zich te melden via 0900-8844. Dat mag ook anoniem via Meld Misdaad Anoniem (0800-7000) of via een vertrouwelijk gesprek met Team Criminele Inlichtingen (079-3458 999).

Update 18:40 uur
Vrijdagavond is een 34-jarige Rotterdammer aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij het dodelijke schietincident vrijdagmiddag in een woning op het Sandelingplein. De man reed vrijdag na het schietincident in een auto die volgens een getuige zou zijn weggereden vanaf het Sandelingplein.

Na sporenonderzoek in de woning en portiek, werd buurtonderzoek gedaan. Daarbij zochten rechercheurs o.a. naar beschikbare camerabeelden. Getuigen zagen na het schietincident twee mannen uit het portiek rennen. Een van de getuigen zag deze mannen vervolgens in een auto vertrekken. Agenten zochten in de omgeving naar het tweetal én de auto. Rond 21.35 uur reed de genoemde auto op de Maasboulevard. Daar zetten agenten de auto aan de kant en hielden de 34-jarige bestuurder aan. Zijn rol wordt nu onderzocht.

Identiteit
Het slachtoffer blijkt een 30-jarige man uit Roermond te zijn. Het is nog onbekend wat de man in Rotterdam kwam doen en waarom de dader(s) het op hem gemunt hadden. De politie komt graag meer te weten over het doen en laten van het slachtoffer en roept mensen die hier meer over weten op om deze informatie te delen.

Man gearresteerd voor schietpartij Rotterdam (Foto: Politie.nl)
Man gearresteerd voor schietpartij Rotterdam (Foto: Politie.nl)

Dode bij schietpartij Rotterdam (Foto: Politie.nl)
Dode bij schietpartij Rotterdam (Foto: Politie.nl)