Feyenoord profiteert mee van definitieve transfer Kongolo

Terence Kongolo verwisselt het shirt van AS Monaco definitief voor dat van Huddersfield Town. En dat is ook goed nieuws voor Feyenoord.

Kongolo werd sinds januari al door Huddersfield Town gehuurd en de Engelsen betalen nu circa twintig miljoen euro aan de Monegasken. De 24-jarige speler heeft een contract voor vier seizoenen gekregen. Sinds zijn overstap naar Huddersfield speelde Kongolo dertien duels in de Premier League.

Na de gewonnen landstitel met Feyenoord verkochten de Rotterdammers de viervoudig Oranje-international voor vijftien miljoen euro aan AS Monaco. De club wist een doorverkooppercentage van ongeveer vijf procent te bedingen. Daardoor verdient Feyenoord nu circa een miljoen euro aan de transfer van Kongolo naar Huddersfield Town.

Het avontuur in Monaco werd voor de verdediger een teleurstelling, want hij kwam slechts driemaal in actie in Ligue 1. In Huddersfield, dat afgelopen seizoen zestiende werd in de Premier League, is men veel meer van Kongolo gecharmeerd. "Zijn komst is een big statement van de club", liet manager David Wagner al weten.