Barney/MvG winnen opnieuw World Cup of Darts

Schotland is de eerste finalist op de World Cup of Darts. In de drie partijen, die allen in 4-3 eindigden, wist Schotland er uiteindelijk twee te winnen van Australië. 

Peter Wright bezorgde Schotland het eerste punt door met 4-3 te winnen van Simon Whitlock. Diens landgenoot Kyle Anderson zette Australië echter meteen naast de Schotten door de tweede single van Gary Anderson af te snoepen.

Een koppelpartij moest dus de beslissing brengen. Het Schotse duo nam daarin een 3-0 voorsprong, maar de Australiërs wisten dankzij een aantal gemiste matchdarts van Wright knap terug te keren tot 3-3. In de alles beslissende leg was het uitgerekend de sterk spelende Whitlock die met scores van 44 en 45 zwak scoorde. De Schotten profiteerden en pakten de zege met een 81-finish in leg zeven.

Scotland 2-1 Australia
Singles One: Peter Wright 4-3 Simon Whitlock
Singles Two: Gary Anderson 3-4 Kyle Anderson
Doubles: Scotland 4-3 Australia

De andere halve finale gaat nu tussen Nederland en België. Michael van Gerwen speelt tegen Kim Huybrechts en daarna zal Raymond van Barneveld het opnemen tegen Dimitri Van den Bergh. 

Update 20.30 uur

Michael van Gerwen zet Oranje op 1-0. Hij wint zijn partij met 4-2 van Kim Huybrechts. De Nederlander noteert gemiddeld 105,78.

Update 20.52 uur

Nederland staat in de finale van de World Cup of Darts. Raymond van Barneveld zette Nederland op 2-0 door met 4-2 van Dimitri van den Bergh te winnen. Barney plaatste direct de break mede door een 161-finish. De Belg kwam echter terug tot 2-2. 

Van den Bergh kwam kon vervolgens op voorsprong komen, maar faalde op de dubbel. Van Barneveld gooide koeltjes 97 uit om opnieuw voor te komen. Een leg later was het klaar. Barney noteerde 113,4 gemiddeld en Van den Bergh kwam tot 107,5. Het is de hoogste gemiddelde voor de Hagenees ooit op een TV-toernooi. 

De finale gaat tussen Nederland en Schotland in een best of 5. Eerst worden twee singlepartijen gespeeld en vervolgens de dubbel. Indien nodig volgen nog maximaaal twee singles. 

Update 21.28 uur

Michael van Gerwen zet Oranje op voorsprong in de finale van de World Cup of Darts. Hij won met 4-2 van Peter Wright. De Brabander kwam direct een break voor met een 143-finish. Wright brak echter terug door 103 uit te gooien. Van Gerwen maakte het echter af door 112 en 92 uit te gooien.

Update 21.44 uur 

Gary Anderson zet Schotland op 1-1. Hij wint met 4-0 van Raymond van Barneveld. Het volgende duel is de koppelwedstrijd. 

Update 22.04 uur

Raymond van Barneveld en Michael van Gerwen hebben Nederland op een 201 voorsprong gebracht. Het Oranje-duo won de koppelwedstrijd met 4-1 van de Schotten. Barney gooide 135 uit om op 2-0 te komen. Met een 96-finish werd het 2-1, waarna de Schotten 135 uitgooiden om in de wedstrijd te blijven. Van Barneveld gooide vervolgens dubbel acht uit om de wedstrijd in het slot te gooien. 

Update 22.11 uur

Michael van Gerwen heeft Oranje het beslissende punt gegeven op de World Cup of Darts. Michael van Gerwen won met 4-0 van Gary Anderson en zette daarmee Nederland op een beslissende 3-1 voorsprong. 

Het is de vierde titel voor Nederland tijdens de World Cup of Darts. 

Nieuwe titel voor Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld. (PRO SHOTS/Joris Verwijst)
Nieuwe titel voor Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld. (PRO SHOTS/Joris Verwijst)