Hockeyers Bloemendaal winnen Euro Hockey League

Bloemendaal heeft voor de derde keer de Euro Hockey League gewonnen. De hockeyers uit Noord-Holland versloegen op het eigen veld in de finale Kampong met 8-2.

Landskampioen Kampong nam vlak voor rust door een veldgoal van Constantijn Jonker een 2-0 voorsprong, met de nieuwe puntentelling waarin veldgoals en strafballen dubbel tellen.

Na rust nam Bloemendaal sterk terug. Via velddoelpunten van Xavier Lleonart en Roel Bovendeert kwam Bloemendaal in het derde kwart op een 4-2 voorsprong.

Kampong probeerde de stand in het vierde kwart gelijk te trekken, maar Bloemendaal hield stand en stelde kort voor tijd de zege veilig via de 6-2 van Thierry Brinkman. Hij profiteerde van een fout van de arbitrage. De scheidsrechter had een bal op de voet van Bloemendaal-speler Wortelboer over het hoofd gezien.

In de slotseconden, toen Kampong alles-of-niets speelde, werd het zelfs nog 8-2 via Jamie Dwyer.

De kampioen van Europa is volgend seizoen echter niet terug te vinden in de EHL. In de strijd om het laatste Nederlandse ticket verloor Bloemendaal vorige week zaterdag via shoot-outs van Oranje-Rood.

Doelman Jaap Stockmann neemt afscheid met de Europese titel voor clubteams. (PRO SHOTS/Bart Scheulderman)