Lambrecht wint slotrit Tour des Fjords, eindzege voor Albasini

Bjorg Lambrecht heeft de slotrit in de Tour des Fjords gewonnen. De Belg van Lotto Soudal was in Egersund op de sterkste. Michael Albasini werd tweede in de slotrit, maar pakte wel de eindwinst in de Noorse rittenkoers. Pim Ligthart, die woensdag tweede werd, moest in de slotrit genoegen nemen met een vierde plaats. In het algemeen klassement eindige hij als derde achter Albasini en Lambrecht.

Op een heuvelachtig parcours in Noorwegen kozen Julien Bernard (Trek-Segafredo), Julian Cardona (EF Education First-Drapac), Nathan Earle (Israel Cycling Academy), Lluís Guillermo Mas (Caja Rural-RGA Seguros), Nikolay Mihaylov (Delko-Marseille Provence-KTM) en Maxime Montfort (Lotto Soudal) voor de aanval. De kopgroep kreeg nooit meer dan vier minuten van het peloton.

Monfort bleek de sterkste van de kopgroep en in de heuvelzone ging hij er dan ook vandoor. Later kreeg hij het gezelschap van Earle. Ondanks aanvallen van onder andere Pieter Weening hield Mitchelton-Scott alles onder controle in de finale. In de laatste vijf kilometer werden de laatste vluchters teruggepakt.

Op de oplopende strook naar de finish toe was er nog maar een kleine groep over. Timo Roosen trok de sprint aan voor zijn ploeggenoot Amund Grondahl Jansen, maar het Lambrecht die daarvan profiteerde. De Belg van Lotto Soudal ging over Roosen en hield het vol en boekte zijn eerste profoverwinning. Albasini werd tweede en dat was voldoende voor de eindwinst in de Noorse rittenkoers.