Greipel wint openingsrit in Baloise Belgium Tour

André Greipel heeft de openingsrit van de Baloise Belgium Tour op zijn naam geschreven. De 35-jarige renner van Lotto Soudal was na een etappe van 178 kilometer de snelste in Buggenhout. In de massasprint klopte de Duitser Riccardo Minali en Tim Merlier. Greipel is ook de eerste leider in de Belgische rittenkoers.

Aime De Gendt (Sport Vlaanderen-Baloise), Kenny Molly (AGO-Aqua Service), Dieter Bouvry (Cibel – Cebon), Conor Dunne (Aqua Blue Sport), Giovanni Carboni (Bardiani – CSF) en Michael Boros (Pauwels Sauzen – Vastgoedservice) waren de vluchters van de dag. Het peloton hield de kopgroep altijd onder controle en de voorsprong liep nooit hoog op.

Boros deed de van de vroege vluchters de beste zaken in het algemeen klassement. De Tsjech pakte onderweg de meeste bonificatieseconden van de vluchters en staat na de eerste etappe op een vijfde plaats in het algemeen klassement.

Op negen kilometer van de streep was de vlucht over en kon het peloton in Buggenhout zich opmaken voor een massasprint. In de sprint bleek Greipel net iets te sterk voor de Italiaan Minali. Wouter Wippert sprintte nog naar een zevende plaats en was daarmee de snelste Nederlander. In de laatste kilometer was er ook nog een valpartij.