Bernal opnieuw de sterkste in bergrit Tour of California

Egan Bernal heeft de zes etappe in de Tour of California op zijn geschreven. De pas 21-jarige klimmer van team Sky was duidelijk te sterk voor de concurrentie en is ook de nieuwe leider in de Amerikaanse rittenkoers. Adam Yates werd op 1.28 tweede. Tao Geoghegan Hart, ploeggenoot van Bernal, werd op anderhalve minuut derde.

Vroeg in de etappe reed er een kopgroep van twaalf renners, met daarbij de Nederlander Tom-Jelte Slagter. Aan de voet van de voorlaatste klim (12,7 kilometer aan 6,1%), op twintig kilometer van de streep werden de koplopers ingerekend door het peloton.

Op de voorlaatste klim legde team Sky het tempo zo hoog dat er nog maar een klein groepje van vijf renners overbleef. Eerst ging Geoghegan Hart in de aanval, waarna klassementsleider Tejay van Garderen het gat dicht reed. Daarna was het aan Bernal en daar had Van Garderen geen antwoord op. Op de top van de voorlaatste beklimming had de Colombiaan al een minuut te pakken op de eerste achtervolgers. Vlak voor de top moest Van Garderen ook Yates, Daniel Felipe Martinez en Geoghegan Hart laten rijden, maar in de afdaling kwam de Amerikaan van BMC weer terug op het drietal.

Bernal liep op de slotklim (1,7 kilometer aan 5,9 %) nog wat verder uit. De Colombiaanse klimmer boekte daarmee zijn tweede zege in deze ronde. Eerder wist hij ook al de bergrit naar Gilbratar Road te winnen. Yates werd tweede op een kleine anderhalve minuut van Bernal, vlak voor Geoghegan Hart. In het algemeen klassement hield Van Garderen de schade beperkt en staat nu op de tweede plaats.

Antwan Tolhoek die in de eerste bergrit nog als vierde over de finish kwam kwam ditmaal niet in het stuk voor. De jonge Nederlander werd twintigste op 3.48 van de winnaar.