NHL: Capitals geven winst weg, Golden Knights beginnen met zevenklapper

In de NHL is de tweede ronde van de play-offs van start gegaan. Dat leverde gelijk twee opvallende duels op, hoewel ze flink van elkaar verschilden: de één was spannend, de ander totaal niet.

In de Capital One Arena in Washington ontvingen de Capitals de Pittsburgh Penguins. Evgeny Kuznetsov zorgde al na zeventien seconden voor de 1-0, terwijl zijn Russische landgenoot Alex Ovechkin na 28 seconden in de derde periode de score kon verdubbelen.

In nog geen vijf minuten tijd draaiden de Penguins het echter helemaal om. Patric Hornqvist scoorde de 2-1, Sidney Crosby werkte op mooie wijze de 2-2 binnen en na een schot op de paal was het Jake Guentzel die doel trof: 2-3. Daar bleef het bij en dus pakken de titelverdedigers een 1-0 voorsprong.

De Vegas Golden Knights openden thuis hun serie tegen de San Jose Sharks en dat werd geen moment spannend. Dankzij Cody Eakin, Erik Haula en Jonathan Audy-Marchessault stond het na krap zes minuten al 3-0, Alex Tuch voegde er niet veel later nog een vierde aan toe.

In de tweede periode bleef het bij een goal van Shea Theodore, waarna Colin Miller in de derde periode in de powerplay voor 6-0 zorgde. James Neal zette de 7-0 op het scorebord en daarmee was de lijdensweg van de Sharks dan eindelijk voorbij.

De hoogtepunten van de avond (Bron: YouTube)