Rus naar tweede ronde Istanbul na winst op Zhang

Arantxa Rus heeft zich geplaatst voor de tweede ronde van het WTA-toernooi in Istanbul. De 27-jarige tennisster won in twee sets van Zhang Shuai: 6-2, 6-3.

Rus bereikte het hoofdtoernooi via de kwalificaties en moest het in de eerste ronde opnemen tegen de Chinese Zhang, nummer dertig van de wereld en in de Turkije als vierde geplaatst. Rus zelf de nummer 123 van de wereldranglijst won overtuigd de eerste set met 6-2. In de tweede set kwam ze op een 3-2 achterstand, maar daarna pakte ze vier games. Het is voor de tennisster uit Monster de tweede keer dit jaar dat ze in de tweede ronde van een WTA-toernooi staat.

In de tweede ronde van het WTA-toernooi in Istanbul speelt Rus tegen Danka Kovinic uit Montenegro. Kovinic staat twee plaatsen hoger op de wereldranglijst en moest ook kwalificaties spelen om het hoofdtoernooi te bereiken. In de laatste kwalificatiewedstrijd voor het hoofdtoernooi was ze in drie sets te sterk voor de Nederlandse Bibiane Schoofs. In de eerste ronde won ze met 6-3, 6-3 van Anna Kalinskaya, die ook via de kwalificaties het hoofdtoernooi had bereikt in de Turkse plaats.