NHL: Penguins met goalfestijn verder, Predators schakelen Avs uit

De ijshockeyers van de Pittsburgh Penguins staan in de volgende ronde van de play-offs in de NHL. De Stanley Cup-kampioenen van de afgelopen twee seizoenen rekenden in het Wells Fargo Center in Philadelphia af met de Flyers.

Het werd een waar doelpuntenfestijn, met aan beide kanten een hattrick. Na twee perioden stond het nog gelijk: 4-4, nadat onder meer twee goals van Sean Couturier de Flyers aanvankelijk aan een 4-2 voorsprong hielpen.

De gelijkmaker kwam in de tweede periode op naam van Jake Guentzel en hij was verantwoordelijk voor de doodsteek richting de Flyers. Na een halve minuut in de derde periode maakte hij de 4-5, twaalf minuten later volgde de 4-6 en nog eens tien seconden daarna kwam de 4-7.

Na vier treffers was het voor Guentzel wel mooi geweest, en Couturier die zijn hattrick completeerde kon de Flyers niet meer helpen. Bryan Rust zette met een leeg doel de 5-8 eindstand op de borden, waardoor de Penguins de serie met 4-2 winnen.

Ook voor de Colorado Avalanche is het avontuur in de play-offs voorbij. In Denver kwamen de Nashville Predators met een 3-2 voorsprong op bezoek en al na tien minuten stonden ze met 0-2 voor. Twee goals in de tweede periode zorgden voor het definitieve gat, Viktor Arvidsson maakte het af: 0-5 en dus een 4-2 winst in de serie voor de Predators.

De hoogtepunten van de avond (Bron: YouTube)