Manchester City overtuigt als kersvers kampioen

Manchester City heeft de eerste wedstrijd als kersvers kampioen van Engeland zondag overtuigend gewonnen. Swansea City werd verslagen. The Citizens kroonden zich afgelopen zondag al kampioen in de Premier League nadat de enig overgebleven concurrent Manchester United op eigen veld met 0-1 onderuit ging tegen West Bromwich Albion.

Het elftal van Josep Guardiola begon zeer overtuigend aan de wedstrijd. Na twaalf minuten werd de score geopend door David Silva. De Spanjaard kreeg de bal na uitstekend terugleggen van Raheem Sterling en rondde met links af: 1-0. Vier minuten later was de stand ook al 2-0. Nu was het Sterling die scoorde na een voorzet van Fabian Delph. Het was de achttiende competietreffer van het seizoen voor de aanvaller, die zijn beste seizoen ooit kent.

De zoektocht naar nog meer doelpunten werd na 54 minuten beloond. Met een fantastisch schot bracht Kevin De Bruyne, de grote smaakmaker bij de ploeg, de stand op 3-0. Tien minuten later volgde de uitgelezen mogelijkheid om ook de 4-0 op het scorebord te zetten in het Etihad Stadium. Federico Fernández beging een overtreding in het strafschopgebied op Sterling, waarna Gabriel Jesus mocht aanleggen voor de toegekende strafschop. De Braziliaan schoot de bal tegen de paal, maar Bernardo Silva was de meest attente in de rebound.

Een kwartier voor tijd maakte Benjamin Mendy zijn opwachting weer bij Manchester City. De zomeraankoop viel op 23 september uit met een kruisbandblessure en was vervolgens zeven maanden uitgeschakeld en maakte als invaller van Delph zijn eerste minuten sinds zijn herstel. Twee minuten voor tijd maakte Jesus zijn gemiste strafschop goed. De spits was met zijn hoofd trefzeker op aangeven van invaller Yaya Touré en bepaalde de eindstand op 5-0. Het verschil tussen beide ploegen werd niet alleen uitgedrukt in de score, maar ook uit het feit dat de kampioen van Engeland 83 procent balbezit had gedurende de wedstrijd.