Duidelijke Moto3-winst Martin op Circuit of the Americas

Jorge Martin heeft na een ijzersterke race de Grand Prix van de Verenigde Staten in de Moto3 gewonnen. De Spanjaard vertrok vanaf poleposition en sloeg vooral in het laatste kwart van de race zijn slag. 

Bij de start pakte Jorge Martin vanaf de poleposition gelijk de leiding, voor Fabio Di Giannantonio en Aron Canet, terwijl Dennis Foggia met de vierde plek ook goed begon. Di Giannantonio nam al snel de leiding in handen, terwijl Marco Bezzecchi, Tatsuki Suzuki en Enea Bastianini zich net als Ayumu Sasaki voorin kwamen melden. Foggia ging ondertussen met een lekkere uitremactie van de derde plek naar de leiding, met vijftien ronden te gaan.

De Duitser Philipp Öttl kwam er voor de helft van de race ook bij: hij nam de vierde plek in, achter leider Bezzecchi, Martin en Di Giannantonio. Die vier leken halverwege een klein gaatje te slaan, samen met Bastianini, terwijl Foggia, de van de 26e plek naar voren gereden Belg Livio Loi en Canet moeite hadden om in de buurt te blijven. 

Vijf ronden voor het einde leek Martin het gas wat verder open te draaien: Di Giannantonio en Bastianini werden op een klein gaatje gezet en Bezzecchi en Öttl moesten voorzichtig passen. Een fout zorgde ervoor dat Di Giannantonio gepasseerd werd door Bezzecchi, die zo de derde plek over kon nemen van zijn Italiaanse landgenoot.

Bij het ingaan van de slotronde leken de eerste twee plekken vergeven: Martin reed ruim voor Bastianini, die weer een prima voorsprong had op Di Giannantonio, Bezzecchi en Öttl. Dat werd een mooie strijd en op het moment dat Öttl een aanval deed op Gi Giannantonio, kwam Bezzecchi onderdoor. DiGia deed in de laatste bocht nog een poging om er voorbij te gaan, maar Bezzecchi hield plek drie vast en Andrea Migno pakte de vierde plaats van Di Giannantonio zelfs nog af.