Basketballers Leeuwarden naar play-offs, Amsterdam uitgeschakeld

De basketballers van Apollo Amsterdam hebben zaterdag hun laatste kans weggegooid om zich te plaatsen voor de play-offs van de Dutch Basketball League. Feest in Friesland, want Aris Leeuwarden plaatste zich daardoor als zesde en laatste team wél voor de play-offs.

Amsterdam ging op bezoek bij ZZ Leiden, maar de hoop vervloog er al snel: na vier minuten hadden de Leidenaren een 11-0 voorsprong in handen en de ploeg kwam ook geen moment meer in de problemen. Leiden won met 87-60, Amsterdam kan zich opmaken voor de uitwedstrijd bij Donar in Groningen zondag, om vervolgens de pijlen op volgend seizoen te richten.

Leeuwarden speelde in het eigen Kalverdijkje tegen de Den Helder Suns en had het nog verrassend lastig met de laagvliegers. Met 22 punten en acht rebounds nam Jeroen van der List de Friezen aan de hand en de constant aanklampende Suns werden uiteindelijk met kleine cijfers afgeschud: 85-80, waardoor de play-offs voor Leeuwarden definitief binnen zijn.

Donar speelde in Rotterdam tegen Forward Lease en had het niet al te moeilijk: 66-95. Landstede won in Zwolle de topper tegen de New Heroes Den Bosch in een rechtstreeks duel om de tweede plek, die rechtstreeks toegang geeft tot de halve finales. Met 86-78 won Zwolle, waardoor de laatste wedstrijd van Den Bosch - tegen Donar - nog wel degelijk van belang is. Bij winst wordt Den Bosch tweede, anders gaat die plek naar Zwolle.