Til ziet niets in transfer naar PSV of Ajax: "Heeft weinig zin"

PSV en Ajax hoeven Guus Til niet te polsen voor een transfer. Hij wil bij AZ blijven en in de toekomst direct de stap maken naar het buitenland.

De aanvallende middenvelder kent een stormachtig debuutjaar bij de Alkmaarders en groeide daarin zelfs uit tot international. Ook verlengde hij zijn contract tot medio 2023. Gevraagd naar zijn toekomstplannen geeft hij tegenover Elsevier aan voorlopig nog in de Eredivisie te willen voetballen om daarna rechtstreeks te transfereren naar het buitenland. "Er staan twee clubs boven AZ: PSV en Ajax. Naar één van die clubs gaan, heeft weinig zin", concludeert hij.

Til ziet dat simpelweg niet als noodzakelijke stap voor zijn carrière. "Bovendien denk ik dat wij de komende jaren meedoen om de titel", voorspelt hij. "Het buitenland is logischer, lijkt me ook lachen. Het liefst ga ik naar Engeland of Spanje, geen Saudi-Arabië of zo."

Wanneer hij die stap gaat maken, laat hij in het midden. Aanstaande zondag neemt de twintigjarige international het met AZ op tegen Feyenoord. In De Kuip mag de club die aan het langste eind trekt zich winnaar van het bekertoernooi noemen.