Hivert klopt Bardet in Tour du Finistère

Jonathan Hivert heeft de 33e editie van de Tour du Finistère op zijn naam geschreven. De Fransman die uitkomt voor Direct Energie was de snelste van een kopgroep van twaalf renners. Zijn landgenoten Romain Bardet en Guillaume Martin maakte het podium compleet.

Vier renners kozen voor vroeg in de wedstrijd voor de aanval: Nicolas (Baldo St Michel - Auber93), Corentin Ermenault (Vital Concept Cycling), Michiel Dieleman (Cibel - Cebon) en Jelle Mannaerts (Tarteletto - Isorex). Het viertal fietste een voorsprong van maximaal negen minuten bij elkaar.

Het peloton had met nog vijftig kilometer te rijden de kopgroep al weer in het zicht. Baldo en Mannaerts waren de eerste die moesten afhaken in de kopgroep. Op veertig kilometer van de meet moest ook Ermenault afhaken bij Dieleman, maar vijftien kilometer verderop was de vlucht van de Belg ook afgelopen.

In de finale waren er meerdere aanvallen, maar pas op vijf kilometer van de streep reed er een kopgroepje van vijftien renners weg, met daarbij onder anderen Bardet, Warren Barguil en Tejay van Garderen was Hivert de snelste.

Voor de 33-jarige Fransman was het alweer zijn vijfde overwinning van het seizoen. Midden februari won Hivert twee ritten in de Tour du Haut Var plus het eindklassement. Begin maart won hij de derde etappe in Parijs-Nice.