Clubhuis No Surrender Haarlem gesloten

Op vrijdag 6 april werd op last van de burgemeester van Haarlem het clubhuis van motorclub No Surrender gesloten op basis van artikel 13b van de Opiumwet. Uit strafrechtelijk onderzoek door de politie en het Openbaar Ministerie bleek dat er waarschijnlijk sprake was van de aanwezigheid van (hard)drugs en verboden wapens in het clubhuis.

De politie doorzocht, op last van de officier van justitie, het clubhuis. Bij deze doorzoeking werden onder andere verdovende middelen aangetroffen. De verdovende middelen werden in beslag genomen. Naast het in beslag nemen van de verdovende middelen, verrichtte de politie in totaal tien aanhoudingen. De mannen, in de leeftijd van 17 tot en met 55 jaar, werden aangehouden op grond van de Opiumwet. Het tiental werd overgebracht naar het politiebureau alwaar zij zaterdag verhoord worden.

Uit de bestuurlijke rapportage van de politie aan de burgemeester naar aanleiding van het strafrechtelijk onderzoek, bleek dat er criminele activiteiten plaatsvonden in het clubhuis. Na de doorzoeking besloot de burgemeester het pand met onmiddellijke ingang te sluiten. Het clubhuis van No Surrender staat op gemeentegrond en clubhuizen van motorclubs zijn in de gemeente Haarlem niet toegestaan. Nu blijkt dat zich in het pand criminele activiteiten voordoen, wil de gemeente de ontstane situatie onmiddellijk beëindigen.