Snookeraar Robertson maakt indruk op China Open

Snookerspeler Neil Robertson heeft zich geplaatst voor de halve finale van het China Open. De Australiër, voormalig nummer één van de wereld, won met 6-0 van Stuart Bingham. 

Robertson maakte in zijn kwartfinale in Beijing indruk tegen Bingham. Met breaks van 92, 143, 80, 73, 62 en 86 won de Australiër makkelijk van de Engelsman. Zijn tegenstander wist in de hele partij maar 84 punten te behalen, waarvan 57 punten in het vierde frame.

In de halve finales neemt Robertson het op tegen Barry Hawkins. De 38-jarige Engelsman was in zijn kwartfinale te sterk voor Tom Ford:6-5.

De andere halve finale gaat tussen titelverdediger Mark Selby en Kyren Wilson. Selby won met 6-2 van Mark Williams. Selby sloot de wedstrijd af met een break van 143 in het achtste frame. Eerder in de wedstrijd liet de nummer één van de wereld ook een break van 136 noteren.

Lang leek het erop dat Selby het in de halve finales op moest nemen tegen Jack Lisowski. De 26-jarige Engelsman, die in de tweede ronde had gewonnen van John Higgins, kwam snel op een 4-0 voorsprong tegen Wilson via breaks van 80, 101 en 51. Wilson kwam na een pauze van vijftien minuten sterk terug en won vier games op rij met breaks van 80, 105, 80 en 51. Lisowski won het negende frame, maar in de laatste twee frames pakte Wilson toch de zege tegen zijn landgenoot.