Van Barneveld keihard gevloerd in Premier League Darts

Het is Judgement Night in de Premier League Darts: na vanavond bestaat het deelnemersveld nog uit acht in plaats van tien spelers, want de nummers negen en tien vallen af. Gerwyn Price valt sowieso af, dus het gaat nog tussen nummer negen Mensur Suljovic en nummer acht Peter Wright. De Schot heeft de beste papieren: hij heeft één punt meer en Suljovic speelt tegen Michael van Gerwen.

Helaas is er wel weer Europa League-voetbal en dus laat RTL7 ook Judgement Night schieten, zoals zoveel avonden Premier League. Rond een uur of half twaalf wordt nog wat samengevat op 'de dartszender van Nederland', maar de liefhebber kan gewoon op het FOK!forum terecht voor een live avondje darts.

Gerwyn Price (WAL) - Simon Whitlock (AUS) 3-7
Dit was drie keer niks. De al uitgeschakelde Price gooide als een verlepte vaatdoek en Whitlock als een natte krant. Die bleek net iets beter, en met een degelijke laatste leg tilde hij zijn gemiddelde nog net boven de tachtig punten.

Gerwyn Price - Simon Whitlock (Bron: PDC)
Gerwyn Price - Simon Whitlock (Bron: PDC)

Raymond van Barneveld (NED) - Michael Smith (ENG) 0-7
Een heerlijk sperende Smith had in no-time een 5-0 voorsprong te pakken, vooral door vijf van de zes darts op een dubbel te gooien. Van Barneveld gooide niet eens zo dramatisch, maar snaarstrakke finishes van 116 en 76 door Smith zorgden ervoor dat we ons op mogen maken voor een heer-lijk interview met de Hagenaar. Hij ging met 7-0 onderuit, de negende whitewash ooit in de Premier League.

Raymond van Barneveld - Michael Smith (Bron: PDC)
Raymond van Barneveld - Michael Smith (Bron: PDC)

Gary Anderson (SCO) - Rob Cross (ENG)
Anderson begon zeer matig, maar kwam toch terug tot 2-2. Cross liet echter zien dat hij niet voor niks wereldkampioen is, en nam een 5-3 voorsprong. Dit keer liet hij de Schot niet terugkomen: met dubbel 16 op 6-5 maakte Cross het netjes af.

Gary Anderson - Rob Cross (Bron: PDC)
Gary Anderson - Rob Cross (Bron: PDC)

Mensur Suljovic (AUT) - Michael van Gerwen (NED) 4-7
De partij begon werkelijk belachelijk goed: Van Gerwen opende met twee keer 180, Suljovic deed in leg twee hetzelfde. Beiden gooiden de negendarter niet, wat Suljovic nog bijna de leg leek te kosten: MVG gooide immers ook in de tweede leg twee keer 180 en stond op een gemiddelde van dik boven de 110, maar toch werden de eerste vier legs netjes gedeeld.

De boel zakte vervolgens een klein beetje in, relatief gezien, maar met een strakke 11-darter maakte Van Gerwen een definitief einde aan het debuutseizoen van Suljovic in de Premier League: 7-4.

Mensur Suljovic - Michael van Gerwen (Bron: PDC)
Mensur Suljovic - Michael van Gerwen (Bron: PDC)

Daryl Gurney (NIR) - Peter Wright (SCO) 6-6
De wedstrijd begon uitstekend met een heerlijke 121-finish van Gurney en een 96-finish van Wright, maar al snel sloeg de goede sfeer in Liverpool in razend tempo om: na enkele legs was voor de TV-kijkers in beeld te zien dat dartslegende Eric Bristow kort daarvoor was overleden, en dat had het publiek snel door. 

Terwijl de legendarische Bristow toegezongen werd, gooiden Gurney en Wright door, met ongetwijfeld een vermoeden van wat er gebeurd was. Ze probeerden er nog een showtje van te maken en Wright leek het even met een negendarter af te sluiten, maar dat lukte niet. Het duel eindigde in een gelijkspel: 6-6, waarna met name Wright zichtbaar aangeslagen het podium verliet.

Daryl Gurney - Peter Wright (Bron: PDC)
Daryl Gurney - Peter Wright (Bron: PDC)