AS Roma helpt Barcelona op weg naar halve finales Champions League

Barcelona heeft zichzelf een goede uitgangspositie verschaft in de heenwedstrijd van de kwartfinales in de Champions League. Tegen AS Roma werd in Spanje met 4-1 gewonnen.

Barcelona nam vanaf de aftrap het initiatief in de wedstrijd en leek via Luis Suárez op voorsprong te komen, maar de Uruguayaan werd teruggefloten vanwege buitenspel. Ivan Rakitic was vervolgens dicht bij de 1-0, maar de Kroaat raakte met zijn schot de paal en Samuel Umtiti kwam een teenlengte te kort om binnen te tikken.

Toch zouden de Catalanen de kleedkamer opzoeken met een voorsprong. Roma slaagde er niet om de bal uit te verdedigen, waarna Andrés Iniesta met een pass Lionel Messi wilde bedienen, maar in een poging om de Argentijn van het scoren af te houden gleed Daniele de Rossi de bal in eigen doel: 1-0.

Direct na rust werd Barcelona wederom gevaarlijk, maar Suárez kon de mogelijkheid niet verzilveren. In de 55ste minuut kreeg het wederom hulp van de gasten uit Rome. Een voorzet van Rakitic werd door Umtiti tegen de paal gewerkt, waarna Kostas Monolas de bal ongelukkig in zijn eigen doel werkte.

Vier minuten later volgde de beslissing. Alisson kon in eerste instantie nog redding brengen op een schot van Suárez, maar Gerard Piqué stond op de goede plek om de 3-0 binnen te werken. Balverlies van Marc-André ter Stegen zorgde bijna nog voor spanning in de wedstrijd, maar de Duitser kon zijn fout herstellen op een inzet van Grégoire Defrel. Ter Stegen had vervolgens nog een redding in huis, maar moest zich na tachtig minuten wel gewonnen geven. Een voorzet van Diego Perotti werd door Edin Dzeko binnengegleden.

Drie minuten voor tijd werd de marge toch weer drie. Suárez kreeg de bal wat gelukkig voor zijn voeten en schoot vervolgens raak: 4-1. Het was het eerste doelpunt van de spits dit seizoen in de Champions League.