Locadia verbaasd door PSV-akkoord met Brighton

Jürgen Locadia verruilde PSV in de winterstop voor Brighton & Hove Albion. De aanvaller had niet echt op een transfer gerekend.

In Voetbal International vertelt Locadia over het moment waarop hij hoorde dat hij naar de Premier League kon verhuizen. Tijdens het trainingskamp van PSV in de Verenigde Staten (Orlando, red.) stond hij op het veld om te herstellen van een blessure. "Normaal mag je je telefoon niet mee, maar ik had muziek op tijdens het lopen. Ik kreeg op donderdag een bericht van mijn zaakwaarnemer: Bel me…"

"Toen ik hem aan de lijn had, zei hij dat er een akkoord was tussen PSV en Brighton." De 24-jarige spits kon het amper geloven. "Ik was geblesseerd, dus waarom zou er nu een club komen? Maar hij was serieus. Tja, vanaf dat moment was het natuurlijk storm in mijn hoofd. Ik mocht ook eerder naar huis, had mijn kop er niet meer bij."

Uiteindelijk ging het allemaal vrij snel en nam Brighton & Hove Albion de speler voor zestien miljoen euro over van PSV. "Ik was helemaal van slag. Premier League. Spelen tegen Manchester United, Arsenal en Liverpool. Het Walhalla voor iedere voetballer."