Real maakt formaliteit van return tegen Juve

Real Madrid staat na dinsdagavond met anderhalf been in de halve finale van de Champions League. Tegen Juventus werd in Turijn eenvoudig gewonnen: 0-3.

De Madrilenen schoten furieus uit de startblokken. Op een lage voorzet vanaf de linkerkant van Isco kroop Cristiano Ronaldo voor zijn tegenstanders en maakte met buitenkant voet de 0-1. Het was de tiende wedstrijd op rij in de Champions League waarin Ronaldo wist te scoren en de Portugees werd daarmee recordhouder.

Na een goed blok van Sergio Ramos op een inzet van Paulo Dybala en een kopbal van Raphaël Varane over het doel, kreeg Rodrigo Bentancur de eerste goede kans voor Juventus. De Uruguayaan kreeg de bal aangespeeld in het strafschopgebied, maar Ramos voorkwam een treffer. Gonzalo Higuaín kreeg vervolgens een grote kans op de gelijkmaker. Keylor Navas hield met een uitstekende reflex zijn doel schoon na een volley van de Argentijn. Nog voor rust kwam Real Madrid bijna op 0-2, maar een schot van Toni Kroos vloog via de lat over het doel van Gianluigi Buffon.

Na de thee waren de gasten dicht bij de 0-2, maar Ronaldo schoot de bal nipt naast. Een vrije trap van Dybala trof ook geen doel, nadat de bal door de muur van richting werd veranderd. In de 64ste minuut volgde toch de tweede treffer van de avond. Uit een voorzet vanaf de rechterflank van Dani Carvajal maakte Ronaldo met een fenomenale omhaal de 0-2.

De definitieve beslissing van de avond volgde twee minuten later. Dybala werd met rood weggestuurd na een harde charge op Carvajal. Achttien minuten voor tijd drukte Real de man-meer-situatie uit. Marcelo kreeg de bal aangespeeld van Ronaldo en wist Buffon met een slim wippertje te passeren: 0-3. De return is volgende week woensdag in Madrid.

De omhaal van Ronaldo. (PRO SHOTS/Insidefoto)