Bayern buigt achterstand om en verslaat Sevilla in kwartfinales CL

Bayern München heeft een uitstekende uitgangspositie voor de halve finale van de Champions League na de 1-2 zege in en tegen Sevilla.

Bayern, waar Arjen Robben ontbrak in de basisopstelling, zorgde voor het eerste gevaar, maar een schot van Thomas Müller ging ruim over. Pablo Sarabia kreeg vervolgens een grote kans op de 1-0, maar zijn inzet ging naast. Na 32 minuten had de Spanjaard zijn vizier wel op scherp staan. De middenvelder snelde voorbij zijn directe tegenstander Juan Bernat en passeerde vervolgens Sven Ulreich.

Lang kon het elftal van Vincenzo Montella niet genieten van de voorsprong, want vijf minuten later was het al weer gelijk. Een inzet van Franck Ribéry werd door Jesús Navas van richting veranderd en liet David Soria kansloos. Ribéry kreeg voor rust nog een mogelijkheid op de 1-2, waar Javi Martínez met een goede tackle de 2-1 via Franco Vázquez voorkwam.

Bayern nam in de tweede helft het initiatief en zette Sevilla flink onder druk. Soria kon in eerste instantie de 1-2 nog voorkomen op een kopbal van Javi Martínez, maar moest zich gewonnen geven na een kopbal van Thiago Alcântara via de grond. Na 79 minuten viel Robben nog in bij Bayern, maar de Nederlander kon geen verandering meer in de stand brengen.