Korfballers Fortuna na bloedstollende verlenging langs PKC in play-offs

De korfballers van Fortuna Delft staan in de finale van de Korfbal League. Fortuna, dat vierde werd in de reguliere competitie, won de derde wedstrijd van een best-of-three serie met 20-21 na verlenging. PKC mist voor het tweede jaar op een rij als nummer één van de reguliere competitie de finale in de Ziggo Dome. 

Vorige week zaterdag wist Fortuna al verrassend te winnen van PKC. De Papendrechters wonnen afgelopen zaterdag echter het tweede duel waardoor een beslissende derde wedstrijd nodig was. De wedstrijd van dinsdagavond begon een kwartier later dan gepland in Papendrecht, omdat fans van Fortuna de zaal vol hadden geschoten met slingers en confetti. Halverwege het duel had PKC een voorsprong van 11-7. Vlak voor tijd kwam Fortuna nog twee keer op gelijke hoogte (17-17 en 18-18), waarmee het Delftse team een verlenging afdwong.

Na de eerste verleninging van vijf minuten werd het 20-20. Een nieuwe periode volgde, maar daarin werd nu goalden goal-regel  actief. In de verlenging maakte Claire van Oosten namens Fortuna de winnende treffer.

Door twee winstpartijen in Papendrecht mag Fortuna het zaterdagavond in de Ziggo Dome nu opnemen tegen regerend landskamioen TOP uit Sassenheim. De finale van de Korfbal League zal live te zien zijn op NPO1.