Holla kritisch: "Weinig spelers die zich uitspreken"

Danny Holla is kritisch op zowel de clubleiding als de spelersgroep van FC Twente. Met nog vijf duels te gaan dreigen de Tukkers te degraderen.

Holla suggereert in gesprek met TC Tubantia dat Twente mogelijk eerder had moeten ingrijpen toen het ook onder Gertjan Verbeek bergafwaarts ging. "Een trainer wint één keer in achttien duels… Als je dan tot zes wedstrijden voor het einde wacht met ingrijpen, dan wordt het voor de nieuwe man heel lastig nog dingen te veranderen."

De middenvelder is ook zelfkritisch. "Als er in een seizoen twee trainers worden ontslagen, moet je als spelersgroep ook in de spiegel kijken. Daar komt bij: ook al zet je de liefste trainer van het land voor een groep, als je niet wint, is de sfeer nergens goed." Twente maakt het seizoen af met Marino Pusic. Onder zijn leiding speelde de ploeg zondag 0-0 bij VVV-Venlo.

Volgens Holla zijn sommige spelers in de selectie wat timide. "Met een goede discussie is niets mis. Het is alleen jammer dat er in onze selectie niet veel spelers zitten die zich ook durven uitspreken. Maar uiteindelijk is het niet aan ons om de beslissing te nemen." Met nog vijf speelronden te gaan heeft de hekkensluiter één punt minder dan Sparta.