Lyon komend seizoen mogelijk niet in Europa

Olympique Lyon dreigt te worden uitgesloten van deelname aan de Europese toernooien, omdat fans van de club zich hebben misdragen.

Naar aanleiding van de wedstrijd van Lyon tegen CSKA Moskou heeft de UEFA de Franse club aangeklaagd voor vier vergrijpen. Het ging om ongeregeldheden, het gooien van voorwerpen op het veld, racistische spreekkoren en het blokkeren van trappen in het stadion. Voor eigen publiek verloor Lyon met 2-3, waardoor het werd uitgeschakeld in de kwartfinales van de Europa League.

Tijdens de kwartfinales van vorig jaar tegen Besiktas liep het ook al uit de hand. Vóór de aftrap ontstonden toen al vechtpartijen op de tribunes en door gegooi met vuurwerk vluchtten honderden fans het speelveld op. Lyon kreeg toen 100.000 euro boete en een voorwaardelijke schorsing als het binnen twee jaar nog eens mis zou gaan.

"Als er een nieuwe overtreding wordt begaan tijdens de periode van de voorwaardelijke straf, dan dient de voorwaardelijke straf in werking te treden", geven de regels van de UEFA aan. Aangezien de ploeg dit seizoen al klaar is in Europa, wordt de zaak pas op 31 mei behandeld.