Napoli wint en sluit aan bij Juventus

Napoli heeft de Italiaanse titelstrijd weer wat spannender gemaakt. Met een kleine zege profiteerde de ploeg van een misstap van Juventus.

De koploper van de Serie A kwamen zaterdag niet verder dan een gelijkspel tegen laagvlieger SPAL (0-0). Bij een overwinning van Napoli op Genoa zou de achterstand op Juventus worden teruggebracht tot twee punten. De eerste goede mogelijkheid was voor de bezoekers uit Genua. Andrea Bertolacci raakte het zijnet.

Vervolgens creëerde Napoli de betere kansen. Dries Mertens en Allan kregen de bal niet tussen de palen en Lorenzo Insigne raakte met een kopbal de doellat. De grootste tegenvaller voor de thuisploeg was het uitvallen van Marek Hamsik; de aanvoerder kon niet verder vanwege een dijbeenblessure.

Nadat in de tweede helft ook Mertens het aluminium had geraakt, nam Napoli toch de leiding. Raúl Albiol kroonde zich tot man van de wedstrijd met een rake kopbal uit een hoekschop. Insigne miste in de slotfase nog een goede kans, waardoor het 1-0 bleef en de kampioensstrijd in Italië dus zeer spannend blijft.

Uitslagen Serie A zondag
Hellas Verona - Atalanta Bergamo 0-5
Benevento - Cagliari 1-2
Torino - Fiorentina 1-2
Sampdoria - Internazionale 0-5
Lazio - Bologna 1-1
Napoli - Genoa 1-0
AC Milan - Chievo 3-2
Crotone - AS Roma 0-2