Icardi schittert bij ruime zege Internazionale

Internazionale heeft dankzij Mauro Icardi een klinkende overwinning neergezet in de Serie A. De bezoekers waren snel klaar met Sampdoria.

Mauro Icardi, die ooit zijn profdebuut maakte bij Sampdoria, was de grote man bij Inter. Nadat Ivan Perisic met een kopbal de openingstreffer maakte, was Icardi in het laatste kwartier van de eerste helft liefst drie keer trefzeker. Eerst benutte de 25-jarige Argentijn een strafschop, daarna scoorde hij met een hakbal en vlak voor de pauze schoot hij een rebound binnen.

De eerste goal van Icardi leverde hem een mijlpaal op, want het was voor de Zuid-Amerikaan zijn honderdste doelpunt in de Serie A. Hij is de op vijf na jongste speler in de Italiaanse voetbalgeschiedenis die dat doelpuntenaantal heeft bereikt. Kort na de pauze ging Icardo vrolijk verder en maakte hij met een volley ook nog zijn vierde van de middag.

Internazionale kreeg daarna nog wel wat kansen, maar er werd niet meer gescoord. Het team van coach Luciano Spalletti bezet nu de vierde plaats in de Serie A. De voorsprong op nummer vijf Lazio is twee punten, terwijl AS Roma (derde) maar één punt meer heeft.

Overige uitslagen
AC Milan - Chievo 0-5
Benevento - Cagliari 1-2
Crotone - AS Roma 0-2
Hellas Verona - Atalanta Bergamo 0-5
Torino - Fiorentina 1-2
Lazio - Bologna 0-1
Napoli - Genoa 0-0
Udinese - Sassuolo 1-2
SPAL - Juventus 0-0