Mogulskiër sluiten World Cup-seizoen af in Frankrijk

In het Franse Megève hebben de freestyleskiërs zondag het World Cup-seizoen op de moguls afgesloten. Voor de mannen en vrouwen stond nog één wedstrijd op het programma: die op de dual moguls, waarbij er telkens twee tegelijk naar beneden gaan. De jury wijst dan één winnaar aan, die doorgaat in het knock-outsysteem.

Bij de mannen bereikten Mikael Kingsbury uit Canada en de Fransman Benjamin Cavet de finale. Daarin werd de Canadees door vijf van de zeven juryleden aangewezen als winnaar, de zevende World Cup-zege van het seizoen voor de olympisch kampioen, die al zeker was van de eindzege in het World Cup-klassement. De Amerikaan Bradley Wilson werd in de Franse sneeuw derde door Ludvig Fjällström uit Zweden te verslaan.

De Française Perrine Laffont begon als leidster in het klassement aan de laatste wedstrijd, met Jaelin Kauf als enige uitdaagster. Voor eigen publiek had Laffont het dan ook in eigen hand: een finaleplek zou genoeg zijn om de eindzege te pakken. Zo gezegd, zo gedaan, en Laffont haalde de eindstrijd. Daarin stond ze tegenover Kauf, die alleen nog voor de dagwinst kon gaan en dat met succes deed, doordat Laffont onderuit ging.

De mannenfinale (Bron: YouTube)

De vrouwenfinale (Bron: YouTube)