Telstar-aanvaller Novakovich opgeroepen voor interland VS

Het gaat goed met Telstar en dat is niet alleen de mensen binnen de landsgrenzen opgevallen. Aanvaller Andrija Novakovich is door bondscoach Dave Sarachan geselecteerd voor het Amerikaanse team. Hij zal daardoor zaterdag de thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk moeten missen. 

De Verenigde Staten, die zich evenals Oranje niet hebben geplaatst voor het WK van komende zomer in Rusland, spelen op dinsdag 27 maart een oefenwedstrijd tegen Paraguay. Het duel vindt plaats in Cary, North Carolina.

Novakovich speelde nog geen interland voor de Verenigde Staten. De aanvaller staat onder contract bij Reading, maar komt dit seizoen op huurbasis uit voor Telstar. In de Eerste Divisie was hij in 29 wedstrijden goed voor achttien doelpunten namens de roemruchte ploege uit Velsen-Zuid.

Telstar zal nog meer spelers af moeten staan. Senne Lynen en Rody de Boer zijn geselecteerd voor respectievelijk België onder 19 en Nederland onder 20. Lynen zal tussen 18 en 28 maart met België spelen in de Eliteronde voor het EK onder 19. De Boer speelt met Oranje onder 20 op 27 maart een oefenwedstrijd tegen de leeftijdsgenoten uit Tsjechië. De Boer zal zich na de wedstrijd tegen RKC melden bij Oranje.