Juventus wint en zet Napoli op vier punten

Juventus heeft geen fout gemaakt tegen een Nederlands getint Atalanta Bergamo. Het was met 2-0 te sterk en verstevigde de koppositie in de Serie A.

Vanwege hevige sneeuwval kon de wedstrijd in Turijn op 25 februari geen doorgang vinden, maar van sneeuw was er woensdagavond geen sprake. Bij de gasten, de nummer zeven in de Serie A, waren er basisplaatsen voor Hans Hateboer en Marten de Roon en begon Robin Gosens op de bank.

De thuisploeg was in de eerste helft de dominante ploeg en wist dat overwicht na 29 minuten spelen uit te drukken in de score. Op aangeven van Douglas Costa zette Gonzalo Higuaín de 1-0 op het scorebord. Het was de vijftiende competitietreffer voor de 30-jarige Argentijn.

In de tweede helft ontstond bijna de 2-0 uit dezelfde combinatie. Ditmaal gaf Higuaín de bal mee aan Costa, maar het schot van de Braziliaan ging rakelings naast. De gasten kwamen na 79 minuten met tien man te staan. Verdediger Gianluca Mancini kreeg in een tijdsbestek van een minuut twee keer geel. Eerst hield de Italiaan Higuaín vast en vervolgens kreeg hij een prent voor een tackle op Giorgio Chiellini.

Amper twee minuten later wist Juventus te profiteren van de nummeriek meerderheid. Blaise Matuidi gooide de wedstrijd in het slot door de 2-0 te maken. De Fransman kreeg de bal van Higuaín en vanaf de rand van het strafschopgebied schoot hij raak. Juventus heeft nu evenveel wedstrijden gespeeld als nummer twee Napoli en heeft een voorsprong van vier punten met nog tien competitiewedstrijden te spelen.