Cilic verrassend naar huis, Del Potro wel door op Indian Wells

Marin Cilic is al in de derde ronde van het masterstoernooi in Indian Wells uitgeschakeld. De nummer twee van de plaatsingslijst en verliezend finalist van de Australian Open verloor in twee sets van de Duitser Philipp Kohlschreiber: 6-4, 6-4.

Kohlschreiber speelt in de kwartfinales van het toernooi van Indian Wells nu tegen Pierre-Hugues Herbert. De Fransman bereikte de volgende ronde door een opgave van zijn landgenoot Gaël Monfils bij een stand van 6-3, 3-1 in het voordeel van Herbert.

Ook de nummer acht van de plaatsingslijst wist de kwartfinales niet te bereiken. Jack Sock verloor in drie sets van de 36-jarige Spanjaard Feliciano López: 7-6 (6), 4-6, 6-4. López neemt het nu op tegen Sam Querrey, die in zijn achtste finale de nodige moeite had met de Indiase qualifier Yuki Bhambri: 6-7 (4), 6-4, 6-4.

Juan Martin del Potro, de nummer zes van de plaatsingslijst in Indian Wells, bereikte de laatste acht na een zege op David Ferrer: 6-4. 7-6 (3). De Argentijn neemt het nu op tegen zijn landgenoot Leonardo Mayer, die makkelijk in twee sets won van Taro Daniel: 6-4, 6-1. De Japanner had een ronde daarvoor nog gewonnen van Novak Djokovic.

De laatste kwartfinale in Indian Wells gaat tussen Milos Raonic en Marcos Baghdatis. Raonic, door blessures afgezakt naar plaats 38 op de wereldranking, won in drie sets van de Portugees Joao Sousa: 7-5, 4-6, 6-2. Baghdatis won met 7-6 (5), 6-4 van lucky loser Dudi Sela uit Israël.