NHL: Jubileum voor Ovechkin met 600e goal voor Capitals, 400e zege Fleury

IJshockeyer Alex Ovechkin heeft maandag een fraai jubileum mogen vieren. De 32-jarige Rus scoorde in de Capital One Arena twee keer namens de Washington Capitals en daarmee kwam Ovechkin op totaal 600 NHL-goals, allemaal voor de Capitals.

De eerste goal van Ovechkin was een zeer fraai schot, de tweede was een frommelgoal waarmee hij voor de 2-1 zorgde - Nikolai Ehlers had namens de Winnipeg Jets al gescoord. Patrik Laine was namens de Jets ook trefzeker en dus moest overtime gespeeld worden, waarin Evgeny Kuznetsov namens de Capitals de winnende maakte.

Ovechkin is de twintigste speler ooit die de grens van 600 goals haalt en met Jaromir Jagr (766) en Jarome Iginla (625) nu één van de drie nog actieve spelers die dat voor elkaar hebben gekregen. De Rus haalde de mijlpaal overigens al in zijn dertiende NHL-seizoen, jaren vroeger dan wie dan ook. Met 894 goals staat Wayne Gretzky op de eerste plek, voor Gordie Howe (801) en Jagr.

Ook Marc-André Fleury mocht een extra fles champagne opentrekken. De goalie van de Vegas Golden Knights zag zijn ploeg door een late goal van Ryan Carpenter met 2-3 winnen op bezoek bij de Philadelphia Flyers. Voor de 33-jarige Fleury was dat zijn 400e overwinning, waarmee hij de dertiende goalie ooit is die dat kan zeggen. Martin Brodeur staat ver bovenaan in die ranglijst: tussen 1991 en 2015 won hij 691 wedstrijden. Ter illustratie: Patrick Roy staat tweede met 551 zeges.

Uitslagen NHL maandag
Columbus Blue Jackets - Montreal Canadiens 5-2
New York Rangers - Carolina Hurricanes 6-3
Philadelphia Flyers - Vegas Golden Knights 2-3
Washington Capitals - Winnipeg Jets 3-2 OT
Florida Panthers - Ottawa Senator 3-5
Anaheim Ducks - St Louis Blues 2-4
Los Angeles Kings - Vancouver Canucks 3-0
San Jose Sharks - Detroit Red Wings 5-3

Ovechkin scoort nummer 600 (Bron: YouTube)

De beste acht momenten van Ovechkin's illustere NHL-carrière (Bron: YouTube)

Vegas wint en Fleury pakt zijn 400e overwinning (Bron: YouTube)