David Silva brengt Manchester City dichter bij titel

Manchester City heeft maandagavond de volgende stap gezet naar het kampioenschap. De ploeg van Pep Guardiola pakte drie punten bij Stoke City.

Zonder Sergio Agüero, die vanwege een lichte knieblessure twee weken niet inzetbaar is, kwamen de bezoekers na tien minuten al aan de leiding. Raheem Sterling gaf de bal voor en David Silva rondde met de binnenkant van zijn voet keurig af. Halverwege de eerste helft lag de bal weer in het doel. De goal van Leroy Sané werd echter geannuleerd wegens buitenspel.

Tien minuten voor de pauze was het even schrikken voor City toen Stoke met wat geluk bijna langszij kwam. Doelman Ederson kon net voorkomen dat een voorzet die Kyle Walker van richting veranderde in het doel belandde.

In de tweede helft pakte City snel een comfortabeler voorsprong. Opnieuw was Silva de doelpuntenmaker en dit keer was de assist van Gabriel Jesus. Stoke-keeper Jack Butland voorkwam daarna een treffer van Oleksandr Zinchenko en de rebound van Sané verdween naast het doel, waardoor het 0-2 bleef.

Manchester City heeft door deze overwinning nog hooguit negen punten nodig om de landstitel te grijpen. The Citizens zouden dus wel eens kampioen kunnen worden in de kraker tegen rivaal Manchester United, op zaterdag 7 april in het Etihad Stadium. Het gat met United is nog steeds zestien punten.