Galatasaray pakt leiding in Süper Lig

In de Turkse Süper Lig is maandagavond de 25e speelronde afgerond. Trabzonspor won met 1-3 op bezoek bij Belediyespor, waardoor de club met 39 punten op de zesde plek staat.

Galatasaray nam dit weekeinde de leiding in handen. Laagvlieger Konyaspor werd met grote moeite verslagen - Sinan Gümus maakte in de 86e minuut de winnende 2-1 - maar met Ryan Donk in de basis kwam Gala zo wel op 53 punten.

Medekoploper Basaksehir mag die titel vooralsnog inleveren, want op bezoek bij Alanyaspor werd met maar liefst 4-1 verloren. Eljero Elia viel in de slotfase in en gaf de assist waaruit Rijad Baji de enige goal van de bezoekers scoorde.

Net als Basaksehir staat ook Besiktas op vijftig punten. Talisca was thuis tegen Genclerbirligi goed voor de enige goal van de wedstrijd en op doelsaldo nam de ploeg van basisklanten Ryan Babel en Jeremain Lens de tweede plek over. 

Met 47 punten is Fenerbahce de vierde en normaal gesproken laatste club die nog om de titel strijd. Giuliano gooide het uitduel bij Malatyaspor diep in blessuretijd op slot: 0-2.