Slutsky nieuw trainer Vitesse

Leonid Slutsky is met ingang van komend seizoen de nieuwe trainer van Vitesse. De Rus heeft een contract getekend voor twee jaar.

Slutksy is de opvolger van Henk Fraser in Arnhem, die de club aan het einde van dit seizoen na twee seizoenen gaat verlaten. De 46-jarige trainer was zeven jaar werkzaam bij CSKA Moskou en werd drie keer landskampioen.

Tussen augustus 2015 en juni 2016 was hij bondscoach van Rusland en actief op het EK. Afgelopen zomer begon Slutsky aan zijn eerste buitenlande trainersklus, waar hij begin december al weer vertrok.

"Leonid staat bekend om zijn tactisch vernuft, aandacht voor detail en heldere gedachten over speelstijl. Zijn komst is een buitenkans voor Vitesse", vertelt technisch directeur Marc van Hintum op de officiële clubwebsite van Vitesse.

"Ik ben blij dat we een man met zijn kwaliteiten aan onze club kunnen verbinden. Hij heeft veel internationale ervaring, waaronder als bondscoach en in Europees voetbal verband. In onze zoektocht naar een geschikte nieuwe hoofdtrainer is kwaliteit altijd belangrijker geweest dan nationaliteit."

Oleg Yarovinskiy sluit zich als assistent-trainer aan bij de club. Hij en Slutsky werkten eerder samen bij CSKA Moskou en Hull City.

Slutsky de nieuwe trainer Vitesse (rechts) samen met directeur Joost de Wit (links) (Pro Shots / Stanley Gontha)
Slutsky de nieuwe trainer Vitesse (rechts) samen met directeur Joost de Wit (links) (Pro Shots / Stanley Gontha)