Watabe klasse apart op noordse combinatie Holmenkollen Festival

Akito Watabe heeft op de noordse combinatie zijn zesde World Cup-zege van het seizoen gepakt. De Japanner was een klasse apart op het Holmenkollen Festival in Oslo, de heilige grond als het om de noordse sporten gaat, die daar aan het einde van de negentiende eeuw op competitief niveau begonnen.

Bij het schansspringen was de Noor Jarl Magnus Riiber, zoals zo vaak, weer de beste. Hij sprong een kleine halve minuut voorsprong op Watabe bij elkaar voor het langlaufen, terwijl de voornaamste concurrenten tussen de veertig seconden en anderhalve minuut goed moesten maken. 

Watabe voegde zich na een kleine vier kilometer bij Riiber, terwijl de Noor Jan Schmid, de Duitsers Fabian Riessle en Manuel Faisst en de Oostenrijkers Mario Seidl en Franz-Josef Rehrl op 25 seconden de achtervolging in hadden gezet.

Riiber moest met nog drie kilometer te gaan lossen bij Watabe, die vervolgens solo naar de finish kon langlaufen. Riiber werd gegrepen door Riessle, die zich los werkte van de groep en als tweede eindigde. Seidl klopte Schmid in een spannende strijd om plek drie, Riiber werd vijfde.