Liverpool niet in de problemen tegen Porto

Liverpool heeft voor het eerst in negen jaar de kwartfinales van de Champions League bereikt. Een gelijkspel tegen FC Porto was meer dan voldoende.

De Engelsen hadden in de heenwedstrijd in Portugal het verschil al gemaakt. Mede door een hattrick van Sadio Mané werd het daar liefst 0-5. Manager Jürgen Klopp gaf een aantal spelers rust voor de return, want Virgil van Dijk en sterspeler Mohamed Salah begonnen op de bank. Georginio Wijnaldum ontbrak net als de vorige twee competitieduels wegens griep.

In de eerste helft kregen de toeschouwers op Anfield weinig te zien. Het enige wapenfeit was van Mané, wiens inzet de paal raakte. Na de pauze creëerde Liverpool wat meer gevaar, zeker nadat Salah in het laatste kwartier nog even mocht meedoen. De Egyptenaar legde af op James Milner en zijn kopbal werd gekeerd door Iker Casillas.

The Reds kwamen in de slotminuten nog dicht bij een doelpunt toen invaller Danny Ings van dichtbij kon koppen, maar opnieuw lag Casillas in de weg. Het bleef daardoor 0-0. Liverpool is voor het eerst sinds het seizoen 2008/09 kwartfinalist in de Champions League. De ploeg werd destijds in die fase uitgeschakeld door Chelsea.