Real Madrid wint ook in Parijs van PSG

Real Madrid is kwartfinalist in de Champions League. De titelverdediger kwam tijdens de return tegen Paris Saint-Germain niet in de problemen.

Ondanks de 3-1 nederlaag in Madrid had PSG nog wel een kans om voor eigen publiek voor een stunt te zorgen, maar echt spannend werd het in Parijs nooit. De gastheer speelde voor rust te slordig. Real kreeg de beste kansen, want Sergio Ramos stuitte op Alphonse Aréola en Karim Benzema raakte via de keeper het zijnet.

Kort voor de pauze werd ook PSG gevaarlijk en het had de leiding moeten nemen toen Kylian Mbappé voor Keylos Navas verscheen. De Fransman probeerde het vanuit een moeilijke hoek zelf, terwijl Edinson Cavani voor het doel de bal voor het intikken had. Navas keerde het schot van Mbappé.

In de tweede helft was de wedstrijd snel beslist. Dani Alves leverde de bal in bij Marco Asensio, die op links aan een rush begon en een mooie pass gaf op Lucas Vázquez. De Spanjaard legde de bal bij de tweede paal op het hoofd van de inlopende Cristiano Ronaldo neer: 0-1.

Na 65 minuten werd het voor PSG nog lastiger toen Marco Verratti van het veld werd gestuurd. Scheidsrechter Felix Brych gaf hem wegens protesteren een tweede gele kaart. Toch wist het team van coach Unai Emery met tien man een doelpunt te maken. Bij een kopbal van invaller Javier Pastore ontstond een klutssituatie en Cavani raakte de bal als laatste.

Met een man meer pakte Real in de slotfase alsnog een tweede overwinning op de Parijzenaren. Benzema miste net als in de eerste helft een grote kans, maar even later was het wel raak. Een schot van Casemiro werd van richting veranderd door Aréola, die daardoor geklopt was. Vázquez raakte nog de paal, waardoor het bij 1-2 bleef.