UCI overweegt regels medische attesten aan te passen

De UCI overweegt om de regels rondom medische attesten aan te passen, zo valt te lezen in een persverklaring op de website van de internationale wielerbond. Het is een reactie op het rapport van de Digital, Culture, Media and Sport (DCMS), wat maandag is gepresenteerd.

"De conclusies van het rapport, voor zover het wielrennen betreft, versterken onze zorgen over het mogelijk misbruik van TUE’s, en dan met name het misbruik van corticosteroïden. Zoals benoemd door de DCMS zijn deze zorgen als eerst benoemd door het Cycling Independent Reform Commission (CIRC) in 2015 en blijft deze kwestie tot de dag van vandaag een probleem."

De UCI is ook bezorgd over het gebruik van zowel corticosteroïden en de pijnstiller Tramadol. "De UCI zal blijven overwegen om het TUE-beleid te verbeteren. De UCI heeft het WADA gevraagd om stappen te zetten wat betreft het gebruik van corticosteroïden en Tramadol. Dit onderwerp is belangrijk voor de UCI-president (David Lappartient, red.), die het zal bespreken met de WADA-directeur bij hun volgende vergadering in april. Het WADA heeft een werkgroep ingesteld en de UCI onderhoudt contact met ze."