Manchester United klopt Crystal Palace na 2-0 achterstand

Manchester United heeft maandagavond in blessuretijd een zege geboekt op Crystal Palace. De ploeg vocht zich ijzersterk terug na een 2-0 achterstand.

United was de tweede plek in de Premier League verloren aan Liverpool, dat zaterdag met 2-0 won van Liverpool, en wist bij een zege dat het de positie weer zou heroveren. Bij the Red Devils was Daley Blind afwezig, waar Patrick van Aanholt een basisplek had bij Crystal Palace en Jairo Riedewald op de bank zat en tien minuten voor tijd inviel.

Nadat een eerste mogelijkheid van James Tomkins voor de thuisploeg niks opleverde, was het na elf minuten wel raak. Een schot van Andrew Townsend werd van richting veranderd door Victor Lindelöf en liet David De Gea kansloos. De ploeg van José Mourinho liet in aanvallend opzicht weinig zien in de eerste helft, waardoor de stand halverwege 1-0 was.

In de derde minuut na rust wist de thuisploeg de voorsprong te verdubbelen. Van Aanholt ontsnapte aan de aandacht bij een vrije trap en kreeg de bal mee van Jeffrey Schlupp en stormde op tot in het strafschopgebied en wist De Gea eenvoudig te passeren: 2-0. Manchester ging direct op jacht naar de aansluitingstreffer en in de 55ste minuut volgde het doelpunt. Een voorzet van Antonio Valencia werd door Chris Smalling in de verre hoek raak gekopt.

De gasten drukten verder door en kregen hun beloning na 76 minuten spelen. In eerste instantie raakte Alexis Sanchéz de lat en Romelu Lukaku bleef vervolgens koel en schoot de gelijkmaker binnen. Het mocht vervolgens De Gea danken dat het niet opnieuw op achterstand kwam, nadat de Spanjaard een prachtige redding in huis had op een inzet van Christian Benteke. Manchester United zou in de blessuretijd alsnog met de zege aan de haal gaan. Met een prachtig schot hielp Nemanja Matic zijn ploeg aan drie punten.