Voetbalsters na gelijkspel finalist Algarve Cup

De Nederlandse voetbalsters hebben zich voor het eerst geplaatst voor de finale om de Algarve Cup. Door een gelijkspel tegen IJsland (0-0) werd Nederland groepswinnaar.

Oranje maakte al indruk in Groep C met overwinningen op Japan (6-2) en Denemarken (2-3). Tegen IJsland volstond een gelijkspel om Japan voor te blijven als groepswinnaar.

De ploeg van bondscoach Sarina Wiegman had veel balbezit tegen IJsland, maar veel kansen kreeg Nederland niet. Renate Jansen kreeg voor rust nog de beste kans, maar haar inzet ging voorlangs na een voorzet Shanice van de Sanden. In de tweede helft bleef Nederland dreigend, met name via Lieke Martens. Invalster Lineth Beerensteyn was nog het dichtst bij een doelpunt, maar haar inzet raakte de paal.

Als een van de twee beste groepswinnaars van de drie groepen gaat Oranje naar de eindstrijd van het toernooi, waarin Zweden, Australië of Portugal de tegenstander is. Het is de vijfde keer dat Oranje aan het evenement deelneemt. De beste prestatie tot dit jaar was de vijfde plaats in Portugal.