IJshockeyers Heerenveen naar halve finales BeNe-League, Geleen uitgeschakeld

De ijshockeyers van de Heerenveen Flyers hebben zich geplaatst voor de halve finales van de play-offs in de Belgisch-Nederlandse BeNe-League. In Amsterdam werd ook het tweede duel gewonnen van de Amstel Tijgers, waarmee de serie beslist werd.

Michael Mackie-Kwist en Josef Hutar schoten de Amsterdammers in de eerste periode naar een verrassende 2-0 voorsprong, maar in de tweede periode sloegen de Flyers hard terug: Adam Bezak scoorde twee keer en Pippo Limnell was ook trefzeker, waarmee de stand op 2-3 kwam.

Binnen een halve minuut werkte Mackie-Kwist de gelijkmaker in het doel, maar Bezak completeerde zijn hattrick nog voor het begin van de derde periode. Maarten Brekelmans bracht de Tijgers nog één keer op gelijke hoogte, maar acht minuten voor het einde schoot Yan Turcotte de 4-5 eindstand op het bord.

Laco Eaters Geleen verloor het openingsduel in en tegen Luik al, en in eigen huis kwam het seizoen voor de ploeg definitief tot een einde. In zowel de eerste als tweede periode waren de Luik Bulldogs drie keer trefzeker en met de 2-6 zege plaatste de Belgische ploeg zich voor de halve finales.

De Ahoud Devils Nijmegen verloren in eigen huis nog met 5-6 van HYC Herentals, maar in België sloegen ze knap terug. Aivaras Bendzius schoot de Devils in de laatste minuut langszij (2-2) en dus was overtime nodig. Daarin zorgde Wesley Hendriks voor de winnende goal en dus moet dinsdag in Herentals een beslissende derde wedstrijd gespeeld worden.