Sneijder snapt Koeman: "Het is mooi zo"

Wesley Sneijder vindt het moeilijk dat hij niet meer voor het Nederlands elftal zal uitkomen, maar hij kan de keuze van Ronald Koeman wel begrijpen.

"De bondscoach wil op weg naar het EK in 2020 verjongen en doorselecteren. Tijdens dat toernooi ben ik 36, dus ik snap hem goed", zegt de recordinternational van Oranje in De Telegraaf. "Ik heb altijd gezegd hoe graag ik voor het Nederlands elftal uitkwam. En als hij me nodig had gehad, was ik er zeker geweest. Niet alleen voor Ronald, maar voor mijn land."

Sneijder maakte zondag bekend dat hij in overleg met Koeman heeft besloten om zijn interlandcarrière te beëindigen. De 33-jarige middenvelder 'was benieuwd naar Ronald als bondscoach', zo zegt hij. Dertien jaar terug was hij zijn coach bij Ajax. "Als de nood aan de man is, weet Ronald dat hij me altijd kan bellen. Maar een rentree is zeker geen uitgangspunt. Het is mooi zo."

Wel hoopt Sneijder, die 133 keer voor Oranje uitkwam, een mooi afscheid te krijgen. "De beelden van Arjen Robben die in een vol stadion een ereronde liep, nadat hij tegen Zweden had gespeeld, dienen hopelijk als voorbeeld. Al wordt dat wel moeilijk nu de bondscoach me niet meer oproept."