Kluivert: "Niet wéér een nieuwe trainer"

Ajax verloor zondag van Vitesse en de kritiek op Erik ten Hag neemt toe. Justin Kluivert vindt dat de coach de tijd moet krijgen.

Veel fans en voetbalkenners vragen zich steeds meer af of Ten Hag de geschikte persoon is voor Ajax, maar Kluivert doet daar niet aan mee. "Ik vind het een prima staf. Alsjeblieft, niet weer een nieuwe trainer", vertelt hij aan De Telegraaf. Ajax verloor in Arnhem zondag met 3-2 en de achterstand op PSV is daardoor opgelopen tot tien punten.

Kluivert beseft dat hij zelf tegen Vitesse ondermaats speelde. "Ik moet in de wedstrijden veel meer laten zien. Er staan", klinkt hij. "En ik ben van plan om dat de komende wedstrijden en het komende jaar te doen. Ik baal van mezelf dat het tegen Vitesse niet is gelukt, want ik wil een speler zijn die het team op sleeptouw neemt. Dit is niks."

De 18-jarige Kluivert werd in de Gelredome na een uur gewisseld voor Amin Younes. Het talent was dit seizoen goed voor zeven goals en vier assists in 28 duels van Ajax. Komende zondag is de volgende wedstrijd, thuis tegen sc Heerenveen.